Oversigt  -  '92/'93-'94/'95  -  '95/'96-'97/'98  -  '98/'99-'00/'01  -  '01/'02-'03/'04  -  '04/'05Andet

 

Nytår '98/'99 - Sted: Asbo, Bække og omegn
Ethvert medlem af L.Øjer mindes denne nytårsaften med tårer i øjnene! Dette var simpelthen den aften, som alle andre nytårsaftner sammenlignes med. Alle 5, der indtil da havde været involveret i L.Øjer, var med - plus gæstemedlemmerne Rasmus og Jimmi - Jimmi medbringende en (ganske udslidt) Ford Sierra (og kørekort selvfølgelig...). Derefter var der ellers lagt op til et brag (godt ord (igen...:-)) af en aften. Der blev lavet følgende:
  • Det som aftnen nok huskes bedst for - et lysegrønt wc blev ved fælles hjælp stablet op på Daniels daværende arbejdsgiver, Kirstens, skorsten. Der stod det så og så pænt ud. Desværre ikke i så lang tid - for da vi senere på natten kom forbi igen, var wc'et fjernet! Vi var en overgang lidt bange for, at det var faldet gennem skorstenen, eller taget (og adskillige morsomme scenarier meldte sig i vores hoveder: "Holger!! Hvorfor står der er et wc i udestuen???"). Det viste sig dog bare, at Kirstens mand, Holger, da de var kommet hjem, havde tænkt sig at se lidt fjernsyn. Han tændte, men der var kun støj på skærmen - han bevægede sig derfor op på taget, for at kigge til parabolen - og opdagede ved samme lejlighed wc'et. Af uransagelige årsager besluttede han sig for at tage det ned fra skorstenen... (øv øv!!)
  • Under transport af wc'et (og den efterfølgende tur tilbage) blev der sat en rekord - vi befandt os 7 personer plus wc i en Ford Sierra!! Da wc'et var blevet læsset af (eller op...) var der to passagerer ekstra (der af hensyn til den manglende plads i Sierra'en var blevet tvunget til at gå de omkring 1½ kilometer) - dette bragte os altså op på 9 personer på samme tid.
  • En helt ny løjer blev introduceret: Jam©®™. Denne blev brugt flittigt til at forhindre IR-sensorer i at opdage os, samt til at lamme Kirstens parabol (hvorfor troede I ellers, at der kun var sne på skærmen, da Holger skulle se fjernsyn??...).
  • For at holde traditionen ved lige, tog vi selvfølgelig ud til Mogens - men da vi var 7, udtænkte vi en snedig plan: André, Daniel og Simon, som Mogens jo kendte, skulle gå ind, mens resten lavede løjer... De 3 kom ind (dog på betingelse af, at de holdt sig fra wc'et) og fik en sodavand. Mogens begynder selvfølgelig at spørge om, hvad vi havde lavet indtil videre. Simon og Daniel undgår elegant at indikerer, at der var flere på spil - og da Mogens spørger hvordan vi fik fragtet det lysegrønne wc ind til Kirsten og Holger, svarer Daniel at vi blev kørt af vores onkel - hvorefter André (der tydeligvis ikke har forstået et klap af idéen med vores afledningsmanøvre) udbryder: "Nej - det var da Jimmi der kørte os!". Mogens fatter straks mistanke, men Daniel får hurtigt sagt at vores onkel hedder Jimmi (imens Simon sparker André over skinnebenet og sender ham dræberblikket). Mogens falder dog heldigvis til ro igen, og vi skynder os ud. Desværre opnåede "udeholdet" ikke rigtigt at få lavet noget, da Mogens åbenbart havde låst de fleste af sine ejendele inde.
  • Daniel opnåede desuden at blive ganske upopulær, da han formåede at spolere en genial mulighed, for at lave løjer, for os. Simon, Mikael og Jimmi var kørt ud til nogle af familien Præstholms bekendte. Her mødte de en mindre forsamling, som havde fået fingre i en pickup med et ordentligt læs juletræer. De var nu på vej ud til nogle andre bekendte for at læsse disse juletræer af, og spurgte om vi ville med. Muligheden for en afledningsmanøvre begyndte at vise sig for os... Inden da var Daniel, Henrik, André og Rasmus nemlig blevet sat af nogle 100 meter nede af vejen. Simon, Mikael og Jimmi kørte nu med ud for at læsse juletræer af, og de resterende 4 burde altså have fri bane... Men nej, sådan skulle det ikke gå! Da de fire er på vej hen imod ofrenes hus, kommer en bil kørende. Daniel stiller sig, af uforklarlige årsager (medmindre man kender ham), ud til vejen og begynder (ifølge vidneudsagn fra de tre andre) at udføre en "numse-dans". Personerne i bilen viste sig desværre at være resten af familien der boede i huset... De genkendte Daniel, og skyndte sig selvfølgelig ud for at sige hej - AFSLØRET!!! Det kedelige resultat: Simon, Mikael og Jimmis genialt planlagte afledningsmanøvre viste sig at være nytteløs (men Daniel har da også hørt for dette lige siden...). Til gengæld tog Daniel og Henrik hævn, ved kl. 6 om morgenen at fragte et wc ud på grunden (i en cykeltrailer - og efter at være væltet ned i en grøft...).

Til toppen

 

Nytår '99/'00 - Sted: Vejle
Det nytår, som mange havde ventet på - det var jo trods alt et årtusindskifte! Men hvad nytårsløjer angår, var det desværre en halvsløj affære. Et villakvarter i Vejle, er nu engang ikke så egnet til løjer, som Asbo. Til gengæld var det helt sikkert noget flottere, eftersom det så ud til, at adskillige af Vejles beboere, havde investeret en betydelig del af deres indkomst i nytårsskyts! Dette resulterede bl.a. i en masse brugte fyrværkeri-batterier, som vi flittigt brugte til at klodse biler op med... Ellers huskes aftnen nok bedst for et par af Andrés dumheder - bl.a. tabte han et stykke tændt fyrværkeri ned i sin fyrværkeripose, hvorefter han udstødte et skingert skrig, og kylede posen så langt væk, som han kunne. Heldigvis for André (og til stor skuffelse for os andre) kom der dog kun et hul i posen - der var ikke andet der blev antændt...

Dagen forinden havde vi desuden givet debut til vores helt nye koncept: Anti-løjer! Da vi var rimeligt sikre på at familien Præstholm ville få uanmeldt "besøg" på årets sidste aften... Det kunne vi jo ikke rigtigt bare lade ske, så vi fik bakset et mindre alarm-anlæg sammen. Det bestod af en træplade med et rotorblink, en sirene og et batteri (monteret under en 1-liters plastic-isbøtte), som var forbundet med havelågen. Så når havelågen blev åbnet, startede rotorblinket - og en infernalsk larm fra sirenen...

Til toppen

 

Nytår '00/'01 - Sted: Asbo, Bække og omegn
Dette år tyvstartede vi et par dage før nytårsaften med at samles i Asbo til et mindre netparty. Henrik havde desuden medbragt "kassen" - som var en ganske stor (og halvtung!) trækasse, med to rotorblink 3/4 af L.Øjer er ved at gøre alarmkassen klar - og André er stadig i terrorist-outfit...på toppen, en forlygte fra en bil på forsiden, og et bilbatteri, to sirener samt lidt elektronik indeni. Dette blev desuden forbundet med en IR-sensor, og en selvbygget mekanisk muse-trykker-arm (mere om denne senere...). Resultatet blev et alarmsystem, der, ligesom alarmen året før, gik i gang når havelågen blev åbnet - men også når der var bevægelse i baghaven, hvor sensoren var monteret... Når alarmen gik i gang, lyste det en hel del, og larmede endnu mere. Men, tænkte vi, selvom dette var rimeligt avanceret, så manglede der ligesom et eller andet... Så var det at vi fik idéen med at lade en computer ringe op til Henriks mobiltelefon! Vi havde computer, modem og det nødvendige program (Windows' nummersender) - nu manglede vi bare en måde at få computeren til at starte opringningen på - ved at indstille computeren i forvejen, kunne dette enten klares ved et tryk på "Enter"-tasten, eller ved at klikke med venstre muse-tast. Til det formål konstruerede vi en mekanisk muse-trykker-arm, der, når den fik et signal fra alarmen, trykkede på muse-tasten, og derved fik computeren til at ringe op! - ganske genialt!!!Et meget vigtigt element i vores alarmsystem: en mekanisk muse-trykker-arm!!! Selvom alt dette lyder meget indviklet, så fik vi hele systemet til at virke - inkl. opringning, sensor og indendørs afbryder (som Daniels forældre havde bedt om...). Desværre virkede det kun en enkelt gang - hvad der var skyld i dette fandt vi vist aldrig rigtigt ud af, men mistanken indkredsede sig om sensoren... Så resultatet blev, at vi måtte nøjes med et kun delvist funktionelt alarm-system - SURT!!! Vi kan dog ikke nævne alle detaljer, om vores alarmsystem, da nogle elementer fra '00/'01 stadig er i brug...

Det værste var bare, at vi havde brugt en god portion af aftenen på (forgæves) at få alarmen til at virke - derfor blev der ikke lavet så mange løjer, som vi gerne havde villet. I Asbo fik vi dog flyttet rundt på nogle havemøbler, og en del andre småting, inden midnat. Og det var her, at ét af aftnens højdepunkter kom - Henrik havde nemlig medbragt sin seneste kreation indenfor masse-antænding af heksehyl - en halvstor papkasse, fyldt med godt 1000 heksehyl. Det lød ganske højt, og formåede, med en kraftig Henriks heksehyls-kasse (og røgslørslægger...)røgudvikling, også at nedsætte sigtbarheden til omkring nul i 15 meters omkreds... (Dette blegner dog lidt i sammenligning med Lunderskov IMU's fest, hvor adgangskravet var, at man medbragte 2001 heksehyl - disse blev samlet og antændt i to olietønder, og de omkring 40.000 heksehyl skulle (efter sigende) have brændt til et tidspunkt omkring næste morgen...). Et stykke tid efter midnat (og natmad - mums!) begav vi os på cykel, ud for at aflægge nogle gamle kendinge et besøg... Vi havde regnet med, at vi nu rigtig skulle til at snige os frem, for ikke at blive opdaget - men vi blev ganske nedtrykte, da det viste sig, at alle andre end os, åbenbart var gået i seng omkring kl. 2. Dette gjorde ligesom det hele lidt kedeligere. Det eneste nævneværdige var, at vi fik fyldt en garage (helt!) op med juletræer - desuden fyrede vi et par 100-skuds romerlys af i disse gamle kendinges gård kl. 6 om morgenen - mest som en protest over at de var gået i seng så tidligt... På vejen hjem fik vi desuden også bugseret en (MEGET tung) buggy-trailer ud fra en indkørsel, og hen til Mogens' gårdplads. For at komme ud på denne, skulle man ned af en lille skrænt - hvor Daniel (af uopklarede årsager) pludselig var den eneste, der holdt fast i traileren - med det resultat at Daniel blev trukket omkring en 30 meter efter traileren, før den endelig stod stille...

Til toppen

 

Oversigt  -  '92/'93-'94/'95  -  '95/'96-'97/'98  -  '98/'99-'00/'01  -  '01/'02-'03/'04  -  '04/'05Andet

Copyright © 2004 Simon Falsig / L.Øjer. Alle rettigheder forbeholdes
Sidst opdateret 9/1 2005